HAZIR GIDALARDAKİ KATKI MADDELERİ
Bursa Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri olarak eTwining projesi kapsamında "GIDALARDAKİ KATKI MADDELERİ" adlı projemizi 22.02.2021-10.06.2021 tarihlerin arasındaki zaman diliminde üç okul ortaklığında yürütmekteyiz.
PROJEMİZİN AMACI
Ev dışında çalışanların artması, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, besin hazırlama için az zaman kalması veya az vakit harcama isteği yarı-hazır veya ticari olarak tamamen hazırlanmış olan besin üretimi teşvik etmiş, bu da gıda katkı maddeleri kullanımını kaçınılmaz kılındı. Bu projeyi hayata geçirmekteki amacımız, gıdalardaki vücut sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden katkı maddelerini araştırıp incelemek. Yaptığımız çalışmaları olabildiğince etrafa yayıp insanları bilgilendirmek ve insan sağlığına olumsuz etkileri konusunda toplumu bilinçlendirmek istiyoruz.
Projemiz kapsamında; 24 öğrencimizle önemli gün ve haftalarda çalışmalar gerçekleştirdik. Projemize logo ve afiş oluşturduk, doğal meyve suyu yaptık, öğrencilerimizin ortak çalışmalarıyla e-book oluşturduk. Okul panomuzu yaptık. Dijital pano, web blog sayfası ve e-katalog gibi uygulamaları hayata geçirdik.
Projemizde araştırma, sorgulama, deney, gözlemleme, uygulama, dijital becerileri kullanarak tasarım yapma teknikleri kullanılmıştır.
Projede kullanılan web aracı& teknoloji araçları: Canva, wordart, postermywall, storyjumper,tricider,artsteps ve web 2 araçlarını kullandık.
Proje sonucunda: Gıdalardaki katkı maddeleri konusunda toplum ve öğrenciler bilinçlendilir. İnsan sağlığındaki olumsuz etkilerinin ortadan kalkmasına hizmet edilir.Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve daha ve bilinçli yetişmesi sağlanır.
PROJE AFİŞİMİZ